Alt du skal vide om Paddleboard

Fiit giver dig her et overblik over en af sommerens mest populære sportsgrene, Stand Up Paddle.

Facts om sporten

Sværhedsgrad

35%

Intensitet

20%

Hvad betyder det?

Ovenstående facts beskriver, på en skala fra 0 til 100, hvor svær sporten er at udføre, samt hvor høj intensitet spillet har.

Hvad betyder SUP?

Betegnelsen SUP er en forkortelse af Stand Up Paddle – en term som er yderst udbredt indenfor sporten.

Hvor kan man leje paddleboard?

Paddleboarding i Danmark

Stand Up Paddle er stadig en forholdsvis ny sport i Danmark, men til trods for dette, er der allerede nu rig mulighed for at leje stand up paddleboard flere steder i de største danske byer.

Hvad er et paddleboard?

Padel tennis, forkortet Padel, er en ketcher sport med oprindelse i Spanien. Sporten kombinerer primært elementer fra tennis og squash, og spilles som regel kun i doubles (2 mod 2).

Men i forhold til de to førnævnte sportsgrene er der i denne sport væsentligt mere effektiv spilletid grundet den lille bane, brugen af væggene omkring banen og slutteligt fordi, at bolden stort set altid forbliver på banen.

Det er en hel års sport, som kan spilles både indendørs og udendørs, hvor de fleste udendørs baner har monteret belysning til spil om aftenen.

Hvad koster paddle board?

Lej paddle board – timebasis

Hvis du som fritidsmotionist ønsker at leje et paddleboard i en time, varierer prisen en del efter, hvor i landet du befinder dig. Et hurtigt tjek i Aarhus og København viser, at gennemsnitsprisen for leje af SUP board ligger fra 200,00 DKK pr. time til 250,00 DKK pr. time. Vi anbefaler, at man finder priserne på hjemmesiden for den klub eller center, hvor man ønsker at leje en bane.

Lej SUP board – klippekort

Mange udlejningssteder og SUP klubber tilbyder udlejning af board med klippekort, hvor man kan få besparelser på den sædvanlige timepris. Antallet af timer på klippekortet varierer hos de fleste centrer fra 10 timer til 80 timer.

Stand Up Paddle udstyr

Hvad skal man bruge?

Det mest essentielle til sporten er selvfølgelig selve brættet man står på. Hvis man ønsker at afprøve paddleboarding inden man investere i ét selv, så er der rig mulighed for at gøre dette i de forskellige Stand Up Paddle klubber i Danmark.

Hvis du gerne vil eje dit eget SUP board, kan disse erhverves både i butikker og webshops landet over, hvor de fleste starter med en pris fra 2.000,00 DKK og op.

Skal man selv medbringe udstyr?

Det står noteret hos de forskellige klubber og udlejningssteder, hvad et medlemskab, et kursus eller en simpel leje af paddleboard indeholder. Tommelfingerreglen er dog, at de oftest har alt det udstyr, som du har behov for, for at kunne dyrke SUP.

Find flere spændende sportsgrene på Fiit.